Järvesalu mõisteti omastamises süüdi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis Pärnu endise linnapea, reformierakondlase Vello Järvesalu süüdi omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning karistas teda 154 500 krooni suuruse rahalise karistusega.

 


Kuna Järvesalu oli 2008. aasta 20.-22. oktoobrini vahi all, vähendati tema karistust 143 376 kroonile. Raha peab Järvesalu riigile ära maksma hiljemalt järgmise aasta 8. septembriks.

Lisaks rahalisele karistusele peab Järvesalu aasta jooksul tasuma taastusravikeskusele Estoniale 36 690 krooni ja Oma Ehitajale summa, mille suurust ei avalikustata. Mõlemad summad tasub ta tekitatud kahju hüvitamiseks.

AS Oma Ehitaja endise projektijuhi Raivo Fridolini kriminaalasi lõpetati avaliku menetlushuvi puudumise tõttu. Fridolin peab kuue kuu jooksul riigile maksma 35 000 krooni ja 8818 krooni kriminaalmenetluse kulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles