Konflikt ERSO ja kultuuriministri vahel

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Teisipäeval rullus kultuuriringkondade telgitagustest avalikkuse ette järjekordne skandaal, kus Laine Jänese juhitava ministeeriumiga põrkub sügavatesse probleemidesse mattunud esindusorkester ERSO, kirjutab Eesti Päevaleht.

ERSO direktor Andres Siitan saatis ministrile ja samal ajal meediaväljaannetele avaliku pöördumise, milles maalitakse värvikas pilt orkestri näidetel kultuuriministeeriumi alluvuses toimuvast. Tüli põhjus on raha.

Nimelt algatas minister aasta alguses reformi, et elukutselise kontserdikoori moodustamise nimel tuleks ERSOga liita Eesti rahvusmeeskoor ja ansambel Hortus Musicus. Kõik see põhjustas selliseid hõõrdumisi, et minister muutis meelt ja pööras reformi tagasi.

Nüüd süüdistab Siitan ministrit ERSO pankroti äärele ajamises. Olukord on selline, et aasta lõpuks on orkestri eelarves kolme miljoni suurune auk. Ministri hinnangul aga taandub probleem ERSO juhtimise probleemile. Kokkuvõttes peab Jänes vastutavaks ainult Siitanit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles