Tehnikamajas prooviti laste käteosavust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastane Roland meisterdas oma esimese pliiatsitopsi.
Kuueaastane Roland meisterdas oma esimese pliiatsitopsi. Foto: Ants Liigus

Koolivaheaja töötoad Pärnu tehnika- ja tööõpetusmajas meelitavad kohale kümneid lapsi, kelle seas on palju neid, kes muidu tehnikamaja ringides ei osale.

Kui vaheaja esimestel päevadel sai Kooli tänaval asuvas moodsas õppekeskuses tutvust teha näiteks mudelautonduse, vigurlennunduse, loodusfotograafia ja moega, siis eilse päeva sisustas 27 kohale tulnud lapsel puutööõpetaja Andi Riismaa, kellega koos meisterdati puidust pliiatsitopsi.

Õigupoolest pidi eile toimuma mudellennunduse päevgi, aga õues puhunud vali tuul ja peen vihm ajasid selle plaani sassi, sest välitingimustesse mõeldud õhusõidukite lennutamise võistlust polnud võimalik korraldada.

Ehkki suurem osa puutöötoas osalenutest olid põhikoolieas poisid, saagis ja lihvis nendega kõrvuti viis tüdrukutki, kes kõik kui ühest suust kinnitasid, et puutöös pole midagi keerulist.

Näiteks Vanalinna põhikooli 3. klassi tüdruk Janeka Palu tuli puutöökotta endast aasta vanema sugulase, Pärnu ühisgümnaasiumis õppiva Roland Varese kutsel. Korraga jõudsid nad oma väikesed neljakandilised pliiatsitopsidki valmis. Suuremad poisid, kes puutööd varemgi harjutanud, proovisid kätt keerukama disainiga pliiatsialuste kallal. Igavuse peletamiseks, nagu nad ise ütlesid, vaheajal polevat midagi paremat teha.

Noorim puutöötoas osalenu oli kuueaastane 1. klassi poiss Roland, kes lõi kaasa tehnikamaja eelmiste päevade tegemisteski. “Eile (kolmapäeval, toim) lõikasime näiteks kala katki ja uurisime, mis seal sees on,” seletas ta õhinal. Koju viidud katkise kõhuga kalast polnud aga ema eriti vaimustusse sattunud.

Valmis pliiatsitopsi lubas Roland koju viia ja ära värvida. Kas punaseks, roheliseks, kollaseks või siniseks, aga kui ta otsustada ei suuda, tuleb iga külg ise värvi.

Puutööõpetaja Riismaa sõnutsi üllatas teda laste suur huvi töötoa vastu ja eriti see, et enamik osavõtjaist polnud tehnikamaja ringide lapsed, vaid sattusid majja esimest korda.

Täna toimub tehnikamajas matkapäev, kus õpetatakse kõike, mida matkaja teadma peab. Osalemine on tasuta ja eelregistreerida pole vaja, piisab, kui kell 11 kohal olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles