Gripijuhtumid sagenevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirus.
Gripiviirus. Foto: Novartis

Võrrelduna oktoobri lõpuga, on haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse langenud, samal ajal diagnoositi rohkem gripijuhtumeid.

Kui oktoobri viimasel nädalal haigestus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 3861 inimest, siis novembri esimesel nädalal oli haigestunuid 3303, seega langes haigestumine 558 inimese võrra.

Laboratoorselt kinnitatud gripijuhtumeid registreeriti novembri esimesel nädalal aga kahe võrra rohkem kui nädal varem ehk kuus ja positiivse kinnituse sai kaks A- ja üks B-gripi proov.

Terviseamet soovitab alustada gripi vastu vaktsineerimisega. Gripivaktsiin hakkab tervetel inimestel mõjuma 10–14 päeva pärast süstimist ja selle mõju kestab kuni aasta. Immuniseerimist gripi vastu võivad vastunäidustuste puudumisel teha kõik soovijad alates 6. elukuust.

Viirushaiguste põdejatel soovitab terviseamet koju jääda ja ennast terveks ravida, sest haigestunu võib teisi nakatada kuni seitse päeva. Haigena tööl, koolis ja lasteaias käimine kurnab organismi. Köhides ja aevastades tuleks nina ja suu salvrätiga katta, vältida silmade puudutamist ning pesta tihti käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles