Galerii: Pärnu advendituled süüdati Rüütli platsil

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad avasid pühapäeval Pärnus ka oma kümnenda konverentsi.
Jõuluvanad avasid pühapäeval Pärnus ka oma kümnenda konverentsi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal kogunes külma ilma trotsides Pärnu Rüütli platsile mitusada inimest, et viia koju kirikus süüdatud advendituli.

Esimese advendiküünla läitnud Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann tuletas üritusele kogunenud pärnakatele meelde, et jõulud on aeg, kui tuleks koos olla lähedastega ja muretseda, et kellelgi poleks millestki puudust. Samuti on jõulud aeg, mil koos teistega rõõmustada.

Linnapea Toomas Kivimägi märkis, et käes on müstiline ja ootusärev aeg, mis võiks olla kõigi jaoks rahu, armastuse ja õnne aeg.

„Unustage selleks ajaks oma argimured ja olge avatud õnnele ja armastusele,“ ütles linnapea. „Soovin kõigile tervist, õnne ja rahu.“

Ürituse meeleolukama poole eest hoolitsesid jõulumaa kodanikud. Nii avasid Pärnus kümnendat korda toimuva konverentsi jõuluvanad, kes saabusid siia koguni kahel rekka'l, kaasas jõuluvana postkontor.

Tantsunumbreid näitasid päkapikud ja huvilised said proovida jõululoosi.

Advendiüritused jätkuvad Rüütli platsil järgmistelgi nädalatel igal pühapäeval.  Teisel advendil tuleb Rüütli platsil linnaosade päev. Esinevad linnaosakeskuste kultuurikollektiivid, kaubeldakse rahvusliku käsitööga.

12. detsembril, kolmandal advendil, täidavad Rüütli platsi programmiga linna huvikoolid; viimasel advendil, 19. detsembril Kunstide maja, Pärnu vabakooli ja Kuninga tänava põhikooli õpilased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles