Kätlemine ei ole suhtlemine

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

“Me pole Edgar Savisaarega suhelnud 2007. aastast, sest ma lihtsalt ei usalda teda,” kinnitas peaminister Andrus Ansip eilses Postimehes. 2009. aasta oktoobrist pärinev foto näitab küll midagi muud. Suhtlemist vähemalt kätlemise tasandil.

Rääkides Savisaare rahaküsimisest Venemaa raudtee juhilt Vladimir Jakuninilt, lisas Ansip: “Minu jaoks on selline raha küsimine jälk ja jälestusväärne. Kui üks erakonna esimees läheb küsima valimiste korraldamiseks raha endiselt KGB kõrgelt ohvitserilt, siis mis see ikkagi on? See on asi, mida Eesti rahvas peab kindlasti teadma, isegi kui seda ei suudeta juriidiliselt tõestada. Kordan: tegemist ei ole olukorraga Ansip versus Savisaar, vaid Savisaar versus Eesti riik.”

Olgu lisatud, et Edgar Savisaar pöördus eelmise nädala reedel riigiprokuratuuri poole taotlusega algatada kriminaaluurimine Postimehe suhtes, kus 16. detsembril oli esimest korda viidatud kapo infole, kus Savisaart oli nimetatud Venemaa mõjuagendiks Eestis. Savisaare arvates on tegu riigisaladuse lekkega, ehkki prokuratuur oli päev varem jõudnud seisukohale, et riigisaladuse lekkest rääkida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles