Surfiklubi talvepargi rajamine takerdus lumme

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu surfiklubi taga laiutavatest hangedest vormitakse lumelaudurite rõõmuks talvepark, mille sarnast Pärnus varem nähtud pole.
Pärnu surfiklubi taga laiutavatest hangedest vormitakse lumelaudurite rõõmuks talvepark, mille sarnast Pärnus varem nähtud pole. Foto: Urmas Luik

Kui MTÜ Pärnu Surfiklubi paari kuu eest klubihoone taha talveparki rajama hakkas, oli nende suurim hirm, et äkki ei tule hüppemägede püstitamiseks küllaldases koguses lund. Tuli küll. Isegi liiga palju.

“Seda liuvälja, mis me tegime sinna, oleme käinud rookimas lolliks minemiseni, aga kurivaim, kus ikka sajab jälle täis, no ei jõua,” kirus surfiklubi juhatuse esimees Aivar Vorman. Ent uisuväli on vaid osa paberile pandud talvepargist. Põhiatraktsioonidena tulevad parki mitmesugused mäed ja trampliinid lumelauduritele.

Buldooser appi

“Seal saab lumelauaga sõita, hüpata ja möllata,” kõneles surfiklubi liige Tõnu Schneider innustunult sellest, mismoodi kõik olema saab. “On üks suur hoovõtukoht, kust saad hea kiiruse sisse, ja on sellised väiksed hüpekad ja elemendid, kus lumelauaga trikke teha.” Schneideri selgitusel on tegemist äärmiselt tehnilise rajaga, mis lauduritel aitab oma trikke täiuseni lihvida.

Neid plaane aga pelgalt labida ja lihasjõu abil ellu ei vii. Sestap taotleti Pärnu linnavalitsuselt 766.94 eurot (12 000 krooni), mis kuluks masinate rentimiseks või olemasolevatele kütuse ostuks. Selle summa linnavalitsus reservfondist leidis. Nagu Vorman märkis, oli see esimene kord, kui surfiklubi linnalt rahalist tuge palus.

“Meie klubi on 15 aastat vana ega ole mitte ühtegi penni kunagi saanud linnalt või riigilt, ja me pole tahtnud ka, vaid oleme ise ära majandanud,” sõnas Vorman, kes usub, et linnavalitsus ega pärnakad ei pea kahetsema, et klubi sedakorda toetati.

Pargi rajamine sõltub nüüd ilmaoludest ja sellest, kui kiiresti õnnestub lumelükkamisega hõivatud rasked masinad platsile saata. “Võib-olla on juba kolme-nelja päeva pärast tehtud, sest buldooser lükkab selle kähku valmis,” arutles Vorman.

Ülelinnaline jääpidu

Hiljemalt veebruari teiseks pooleks peaks talvepark valmis olema. Siis hakkab ülelinnaline jääfestival, kus surfiklubi talvepargilgi oma roll täita.

Jääfestivali raames rajatakse Pärnusse veel liuväljad Kaubamajaka juurde ja Vallikääru lavaauku. Töötab ka linlastele ammusest ajast tuttav kesklinna uisuväljak. Munamäele aga kerkib koostöös Pärnumaa spordiliiduga Lotte-teemaline lumelinn. Viimati nimetatud ettevõtmist toetab linnavalitsus 958 euro ehk 14 989 krooniga.

“Jääfestivali puhul ongi hästi oluline see, et igal pool oleks oma meeleolu ja sihtgrupp: lumelinn on väiksematele lastele, surfipark noortele ja ekstreemspordi harrastajatele, Vallikääru uisujää peredele,” selgitas festivali turundaja Piret Hallik-Sass.

Kui surfiklubi talvepark valmis, loodab klubi seda oma jõududega käigus hoida-hooldada. Ilma pargi kasutajatelt raha küsimata, kinnitas Vorman. “Me ei taha raha, vaid talvel täiesti kasutuna seisvasse randa elu tuua, et noortel oleks midagi teha,” lisas Schneider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles