Sindis valmis lumelinn külma kiuste

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lumelinn 2011. aastal.
Sindi lumelinn 2011. aastal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ligi 80 igas vanuses inimest kogunes laupäeval Sindi seltsimaja juurde lumelinna ehitama ja nii valmis seitse suurejoonelist lumeskulptuuri.

„Näiteks Sindi avatud noortekeskuse võistkonnal oli isegi savist kavand kaasas,“ kirjeldas üritust korraldanud Annika Burket võistkondade ettevalmistust. „Nad ehitasid kassiaasta puhul lumest kassi.“

Burket möönis, et lumelinna ehitajaid oli peaaegu poole vähem kui eelmisel aastal, seega teenivad tänavused meistrid isegi suuremat kiitust.

„Lapsevanemad, kes tulid oma lastele appi lumelinna ehitama, olid ikka väga tublid,“ ütles Burket. „Ei tea, kas peletas külm ilm inimesed eemale või oli põhjus muus, lootsime ikka suuremat osavõttu. Sellele vaatama oli päris tore laupäev. Aga muidu Sindi rahvale ikka meeldib, kui üritusi korraldatakse.“

Et tegu oli lumeskulptuuride võistlusega, valisid kõik osalenud võistkonnad isekeskis skulptuuride pingerea. Burketi seletuse järgi seadsid kõik võistkonnad paberile oma kolm lemmiklumekuju ja nii selgus lõplik edetabel.

Sindi lumelinna ehitamise konkursi võitis Sindi gümnaasiumi 1.a klassi võistkond enda meisterdatud lumest autoga. Pingelises heitluses jäid teist ja kolmandat kohta jagama Sindi avatud noortekeskuse võistkond ning Sindi gümnaasiumi 6. klassi poiste võistkond „Lumiii“. Viimased lihvisid lumest valmis vinge liumäe.

Burketi teatel said parimad auhinnaks Mai kino piletid, kõigile võistkondadele kingiti kringlid ja kohapeal pakuti nii teed kui suppi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles