Kilingi-Nõmme parim lumeskulptuur on kiirabiauto

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelinna ehitamine kulges Kilingi-Nõmmes meeleolukas õhkkonnas.
Lumelinna ehitamine kulges Kilingi-Nõmmes meeleolukas õhkkonnas. Foto: Erakogu

Pühapäeval trotsisid ligi 16kraadist pakast Saarde valla elanikud, kes kogunesid Kilingi-Nõmme klubi juurde lumelinna ehitama.

Ürituse korraldaja Galina Rannama teatel tuli lumelinna ehitama seitse võistkonda ja üks üksikisik. Nii valmis linnas seitse skulptuuri, neist omapäraseim Kilingi-Nõmme gümnaasiumi võistkonna ehitatud ürgne punnsilm-sisalik.

Et Saardeski toimus skulptuuriehitajate vahel võistlus, pandi kokku auväärne žürii, mille moodustasid iga võistkonna esindaja ja valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla.

Žürii tunnistas parimaks kiirabivõistkonna ehitatud kiirabiauto. Publiku lemmiku tiitli pälvis eespool nimetatud ürgne loom.

“Võitja sai auhinnaks rändkarika ja suure šampanja,” rääkis Rannama. “Esikolmik sai veel rosetid, kõigile pakuti kringlit, teed ja küpsist. Publiku lemmik sai eriauhinnaks suurema kringli.”

Teiseks platseerus Saarde vallavalitsuse ehitatud “Saardfildi kass”, mis kiideti kohalike laste poolt aga parimaks liulaskmise kohaks. Kolmandaks hinnati Kilingi-Nõmme tervise- ja hoolduskeskuse tiimi ehitatud skulptuur “Kaarfild”.

Rannama teatel lõppes Kilingi-Nõmme meeleolukas lumelinna ehitamise päev pikima liu võistluse ja ühismängudega. Linna pikima liuga sai maha Maru-Mehis Kore. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles