Galerii: Pärnu Munamäel valmis Lotte lumelinn

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Munamäel meisterdati lumelinna.
Pärnus Munamäel meisterdati lumelinna. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu jääfestivali tänase kolmanda päeva üheks põhiürituseks oli Lotte lumelinna ehitamine Munamäel, kus meisterdati rohkem kui kümme lumeehitist, mida lapsed kohe testima asusid.

Võistlustulle asus ühtekokku 15 meeskonda. Parimad ehitised valis välja žürii, kus teiste seas olid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, koeratüdruku Lotte animafilmi autorid Heiki Ernits ja Janno Põldma, Pärnu linna peaarhitekt Karri Tiigisoon jt. Žürii esimees oli Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt.

Parimaks lumeehitiseks valis žürii Sauga valla meeskonna töö, teise koha viis koju Halinga vald ja kolmanda Saarde vald. Neljas koht läks Tuurit-Tuuriti meeskonnale ja viies võistkonnale Tudengid.

Lotte eriauhinnad pälvisid Jõõpre põhikool ja Tuurit-Tuurit. Škoda auhinna võtsid vastu võistkonnad Pärnu kunstikool ja Tudengid.

Parimaks linnakooli võistkonnaks tunnistati Pärnu ühisgümnaasium ja parimaks maakonna kooliks Jõõpre põhikool.

Kuigi ilmaprognoosid ennustasid külma ilma, on veebruarikuu lõpu päike juba piisavalt ere, et päeva soojaks kütta.

Sadu inimesi oli nii lumelinna ehitamas kui niisama lustimas. Kes parajasti lumelinna ei ehitanud, võis kelgutada, osaleda koeratüdruku Lotte korraldatud mängudes või vaadata Pärnu linna huvikoolide tantsulapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles