Fotod: Kaitseliit vabastas Kilingi-Nõmme

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalahingut kogunes vaatama suur hulk rahvast.
Linnalahingut kogunes vaatama suur hulk rahvast. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Meenutamaks, et 93. aastat tagasi saavutatud vabadus tuli kinni maksta vere hinnaga ning kinnitamaks valmisolekut valada vaenlase verd nüüdki, pidas kaitseliit neljapäevasel tähtpäeval Kilingi-Nõmmes maha näidislinnalahingu.

“Osa mehi on kaitses ja siis tuleme nagu soomuki ja jalaväega rünnakule ja peame objekti ära hõivama,” andis Kaitseliidu Pärnumaa maleva Kikepera malevkonna Kilingi-Nõmme rühma nooremveebel Aldo Avaste enne tulevahetuse puhkemist olukorrast ülevaate. “Paukmoonad, imitatsioonivahendid, lõhkepaketid, suitsugranaadid,” loetles ta ka arsenali üles.

Strateegilise tähtsusega objektiks, mis vaenlase käest tagasi tuli võtta, oli kesklinna park, kus oli end kindlustanud kolm lahingpaari. Et see vabastajate jaoks lihtsalt jalutuskäiguks pargis ei kujune, andis üheselt mõista pikki Pärnu maanteed sihtiv kuulipilduja KSP-58 ning granaadiheitja AT-4.

Loe pikemalt reedesest Pärnu Postimehest!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles