Juhtmed ja külm ruum ohustavad töötajaid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni korraldatud töökohtade sihtkontrolli käigus polnud ametnikel 80 ettevõttest etteheiteid vaid tosinale.

Tööinspektor Rein Nelise sõnutsi oli kontrollitud ettevõtetes enim probleeme liikumisteede, samuti töövahendite ohutuse ja sisekliimaga.

“Sageli on liikumisteedel pikendusjuhtmed, voolikud, trossid ja muud materjalid, mis võivad tekitada komistamis- ja kukkumisohtu,” tõdes Nelis.

Sisekliimaga on olukord vilets just talvel suure külma ja suvel kuumaga.

“Talvel ei raatsita ruume soojaks kütta, suvel aga ei osata tööd nii korraldada, et palavus ei segaks. Sageli piisaks ventilatsioonisüsteemide töö tõhustamisest või konditsioneerist, mis kahjuks käib paljudel rahaliselt üle jõu,“ kommenteeris Nelis.

Kui ülemöödunud aastal olid töötajate ohutust silmas pidades probleemsemad töökohad ehituses ja tootmises, siis nüüdseks on seis parem.

Ehitusvaldkonna tööinspektor Alari Nahkur märkis, et Pärnumaal kontrollitud ettevõtetest on teistele oma ohutute töökohtadega eeskujuks OÜ Timberston Ehitus, AS YIT Ehituse Lääne-Eesti piirkond ja AS Maleko Pärnu osakond. “Ehitusobjektidel ohutusnõuete eiramine on vähenenud ja isikukaitsevahendite kasutamine on muutunud igapäevasemaks,” kinnitas ta.

Positiivsete näidetena tõi tööinspektsioon Pärnu ettevõtetest veel esile kaubaveoga tegeleva OÜ Fameroni ja restorani Edelweiss (OÜ Rest Best).

Käesoleval aastal võtab Lääne inspektsioon luubi alla töövahendite ohutuse ja nende nõuetekohase kasutamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles