Pärnu nõuab Häädemeestelt võlga sisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Pärnu linn on valmis kohtusse pöörduma, et saada Häädemeeste vallalt kätte võlasumma teenuste eest, mida Häädemeeste lastele pakuvad linna üldhariduskoolid ja spordikool ning Pärnu lasteküla asenduskodu.

Häädemeeste vald on 1. märtsi seisuga Pärnu linnale võlgu 36 000 eurot ehk enam kui pool miljonit krooni. Linn leiab, et kuna vald pole ühestki varasemast ajatamise kokkuleppest kinni pidanud, pole ta partnerina enam usaldusväärne, ja on valmis võla sisse nõudma kohtu kaudu, vahendasid ERRi teleuudised.

"Pärnu linn ei ole krediidiasutus ja see on ilmselgelt Pärnu linnakodanike huvides, et need vallad ja äriühingud, kes on Pärnu linna ees kohustusi võtnud, neid kohustusi täidaksid," selgitas Pärnu meer Toomas Kivimägi.

Võlg on tekkinud ja kasvanud viimase 14 kuu jooksul ja põhjus on aimatav küsimatagi.

"Võrreldes 2008. aastaga, on Häädemeeste valla tulud vähenenud 28% ja nii-öelda jooksev rahavoog ei võimalda kõiki kohustusi kohe täita. Aga see ei tähenda, et need kohustused ei saa täidetud," kinnitas Häädemeeste vallavanem Urmas Aava.

Mõistagi pole Häädemeeste ainus vald, mis Pärnu linnale oma laste koolitamise eest võlgu on, tegu on aga ühe pikemaajalise võlgnikuga, kes pole linna viimasele meeldetuletuskirjale paari nädala jooksul midagi vastanud.

Siiski usuvad mõlemad pooled veel võimalusse võlad kohtu abita klaarida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles