Rahanduse abilinnapeaks saab Siim Suursild

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild.
Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild. Foto: Urmas Luik

IRLi nimekirjas riigikogusse valitud Annely Akkermanni asemel saab Pärnu rahanduse abilinnapeaks tema erakonnakaaslane, Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild.

IRLil oli Akkermanni asendamiseks kaks valikut: Peeter Prisk volikogu esimeheks või Suursild abilinnapeaks. Erakond eelistas täitevvõimu kohta.

Cardo Remmeli kahel toolil istumine - ta on nii volikogu esimees kui Estonia juhataja - tuleb lahendada Toomas Kivimägi valimisliidul. Kivimägi on eelmise aasta mais öelnud, et hiljemalt aasta pärast peaks volikogu esimehe ja linnaettevõtete juhatajate ametikohad olema üksteisest lahutatud.

Akkermanni sõnul kulutas ta valimiskampaaniaks ligi 20 000 eurot.

Küsimusele, mida ta Toompeal ära tahab teha, vastas 3259 häält ehk neljanda koha saanud Akkermann: “Tahaksin minna majanduskomisjoni, et tagada maakonna ligipääsetavus ja nähtavus. Ligipääsetavuse all pean silmas lennuvälja ja maanteed, nähtavuse all seda, et riiklikke investeeringuid tehes ja riigiametite asukohta kaaludes Pärnumaad ei unustataks.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles