Kross annetas kontsertide raha vabaharidusele

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas (vasakul) ja Tarmo Urb.
Toomas (vasakul) ja Tarmo Urb. Foto: Margus Ansu

Eesti diplomaat ja julgeolekunõunik, Pärnumaal Erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas riigikokku pürginud Eerik-Niiles Kross annetas kahe heategevuskontserdi tulu SA Pärnu Vabahariduskeskusele, sest see on tema sõnutsi silmapaistvalt arendanud kodanikuühiskonda.

“Iga valik on natuke subjektiivne, aga vabahariduskeskus on hea näide kodanikuühiskonna arendamisest ja sellest, et kodanikualgatuse korras saab teha suuri asju,” põhjendas ta.

Eeltöö vendade Urbide kahe heategevuskontserdi tuluga toetatavate suhtes tegi Kross enda ütlust mööda põhjaliku. “Nemad olid väga selgelt pildil,” kinnitas ta SA Pärnu Vabahariduskeskuse kohta.

See ajendaski kirjanike Jaan Krossi ja Ellen Niidu poega andma Pärnu Endla ja Tallinna Estonia kontserdi tulu, 5555 eurot, vabahariduskeskusele õpikeskkonna nüüdisajastamiseks.

Sellekohase kinnituskirja andis ta läinud nädalal üle sihtasutuse juhatuse esimehele Jana Tringile ning kuulas mudilaste esinemist. Suurel laval esinesid Urbide kõrval laululapsed Jaan Marten Pukk, Elisabeth Proos, Grete Maruste ja Elbe Reiter, kes laulsid kodust ja kodumaast.

“Kui Kross helistas ja ütles, et tal on soov annetada kahe kontserdi tulu Pärnu vabahariduskeskusele, leidsin, et peame omalt poolt midagi tänutäheks vastu andma, ja pakkusime laste esinemise,” rääkis Trink.

Tringi sõnutsi mõtlevad nad sihtasutuse nõukoguga väga põhjalikult läbi, milleks annetatud raha kulutada. “Tahame, et see oleks nagu seeme, mis hakkab taimena suuremat kasu tooma, et sellest oleks tulu paljudele,” mainis ta.

SA Pärnu Vabahariduskeskus loodi 2004. aastal, edendamaks laste, noorte ja täiskasvanute vabaharidust, aidates kaasa ühiskonna demokraatlikule arengule. Vabahariduskeskus on silma paistnud mitme kodanikualgatusega ja ettevõtmine “Pärnumaa teabeliinid” kui uudne koolitusvorm tunnistati üleriigiliselt ja Pärnumaal kodanikuühiskonna 2009. aasta teoks.

Praegu valmistab sihtasutus ette noortele ja noortele peredele mõeldud projekti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles