Kaheksa aastat tühjana seisnud apteeki kolib kohvik

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: LINNAAPTEEK : PÄRNU, EESTI,  25MAR03-
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: LINNAAPTEEK : PÄRNU, EESTI, 25MAR03- ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus annab otsustuskorras osaühingule Alabama kolmeks ja pooleks aastaks kasutada Rüütli 40 hoones paiknevad apteegiruumid, kus firma plaanib hakata kohvikut pidama.

Pärnu linnavalitsus andis apteegiruumid otsustuskorras OÜ Alabama kasutusse kuni 1. oktoobrini 2014.

Äriruumide üldpind on 239,3 ruutmeetrit, millest esimese korruse äriruumid võtavad enda alla 143,4 ruutmeetrit ja abiruumid 15,9 ruutmeetrit. Vahekorruse ruumi suurus on 22,7 ruutmeetrit, keldrikorruse ruumide pind on 57,3 ruutmeetrit.

Osaühingu Alabama üheks omanikuks on Kairi Tähe, kes peab naabruses asuvat sushikohvikut Ahoy.

Hommiku ja Rüütli tänava nurgal Rüütli 40 asuvas hoones paiknevad apteegiruumid on sisustatud arhitekt Olev Siinmaa kavandite alusel tema kujundatud ja valmistatud mööbliga.

Rüütli 40 hoone koos apteegi ja selle sisustusega on kultuuriministri 2000. aasta 23. oktoobri määrusega tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Rüütli 40 asuva kinnistu omanik on Pärnu linn, kuid apteegiruumides paiknev mööbel kuulub aktsiaseltsile Pharmac.

Apteegiruumide viimane üürnik oli mööbli omanik AS Pharmac, kes maksis ruumide kasutamise eest ajavahemikul 1. juunist 2001 kuni 1. aprillini 2003 linnale üüri ligi 3,4 miljonit krooni.

Alates 2003. aasta aprillist on apteegiruumid seisnud kasutajata, sest mööbli omanikuga ei ole saavutatud kokkulepet mööbli kasutamise osas. Nüüd on OÜ Alabama Pharmaciga mööbli kasutamise osas kokkuleppele jõudnud.

Kuni 2003. aastani tegutses samades ruumides Linnaapteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles