Liikuv jää raskendab laevade liikumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüsijää. Foto on illustreeriv.
Rüsijää. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Soojemate ilmadega sulav jää raskendab laevade liikumist, laevu saadab Pärnu sadamast välja kaks jäämurdjat.

AS Pärnu Sadama sadamakapten Riho Prints ütles teisipäeval, et keskpäeval läheb Pärnu sadamast välja viis laeva, mida aitab kaks jäämurdjat. Ootel on neli laeva.

"Midagi head ei ole, üsna tõsine rüsijää on Kihnu juures ja sealt edasi, sellepärast saadame kaks jäämurdjat korraga," ütles Prints.

Pärnu ja Liivi lahel jääd murdev veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316 oli möödunud ja ülemöödunud nädalal remondis, kuid nüüd on jälle töös, selgitas Prints. "EVA-316 jaoks on see esimene nii raske talv, varem on ta kergemini pääsenud," ütles Prints.

Printsi sõnul läheb sadamast välja üks turbalaev. Meedia teatel häiris möödunud nädalal Vana- Pärnu elanikke turbatolm, mis lendus turbast, sest seda ei saanud laevadele laadida.

Soojemad ilmad sulatavad jääd. "Aga jää mass on olemas, jää on liikvel. Kui oleks paigas, oleks kanal, mida kasutada saaks," ütles Prints. Jää liikumine sulgeb sellesse laevade tarbeks lükatud kanali üsna ruttu.

Printsi sõnul on tuul praegu idast. "Lubatakse põhjatuult, mis tähendab, et jää hakkab Liivi lahes liikuma ülalt alla," ütles Prints.

Pärnu ja Liivi lahel töötab peale EVA-316 AS PKL laev Castor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles