Elukaaslase kallal vägivallatsenud mees viidi kohtusaalist otse vanglasse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus määras täna aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse elukaaslase kallal vägivallatsenud 31aastasele Ristole. Kohus mõistis mehe süüdi lähisuhtes ja korduvas kehalises väärkohtlemises.

Esiti mõistis kohus varem vägivallakuritegude, varguse, vägistamise ja röövi eest karistatud Ristole karistuseks kaks aastat ja kuus kuud vangistust. Kuna kohus arutas süütegu lühimenetluses, vähenes süüdimõistetu karistus kolmandiku võrra.

Muu hulgas pööras kohus täitmisele Ristole mullu märtsis mõistetud karistuse ärakandmata osa. Nii kujunes tema liitkaristuseks kaks aastat, seitse kuud ja 27 seitse päeva vangistust.

Kohus otsustas, et süüdimõistetu tuleb võtta kohe pärast otsuse kuulutamist vahi alla.

Süüdistuse kohaselt väärkohtles varem vägivallateos süüdi mõistetud Risto mullu ööl vastu 30. oktoobrit Pärnus elukaaslast, tõstes kõnnitee äärekivil istunud naise pea juukseid pidi üles ja lüües naist korduvalt näkku ja pähe.

Ohver kukkus selili kõnniteele. Seejärel lõi Risto naise pead vastu puidust lippaeda ja virutas talle põlvega pähe. Pärast seda lõi mees kallimale käega kuklasse ja vähemalt kaks korda põlvega näkku. Lõpuks käskis Risto kannatanul põlvitada ja virutas talle jalaga pähe.

Füüsilise vägivallaga tegi Risto kannatanule haiget ja põhjustas talle tursed pea eri piirkondades ja marrastusi.

Risto oli kuritegu toime pannes alkoholijoobes.

Politsei pidas Risto teo toimepaneku ööl kinni, kuid vabastas ta hommikul.

Süüdimõistetu peab maksma riigituludesse 705 eurot sunniraha.

Risto võib 15 päeva jooksul otsuse Tallinna ringkonnakohtule edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles