Pärnumaal sündinud rahvatantsud said raamatusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kädi Pärnoja.
Kädi Pärnoja. Foto: PP

Pärnumaal Vändra metsas sündinud tantsud said raamatukaante vahele - Pärnumaa rahvakultuuri keskseltsi avaldatud raamatusse on kogutud rahvatantsuõpetaja Kädi Pärnoja loodud kümme tantsu.

Rahvatantsuõpetaja enda üks armsamaid lapsi on paarkümmend aastat tagasi segarühmale loodud "Vändra metsas Pärnumaal", suurem osa raamatus leiduvatest tantsudest on aga naisrühmale seatud, vahendasid ERR.ee teleuudiseid.

""Vändra metsas Pärnumaal" on Vändra lugu ja leidsin, et sellele peaks tants olema. Eriti ei ole tantsusid just eakatele ja naisrühmale. Need ongi tantsud, mida olen rohkem teinud. On naisrühma tantsud ja memmede tantsud," rääkis Kädi Pärnoja.

"Tema looming väärib vahest kõige esimesena panna raamatusse, sest teiste autorite loomingust sellist kümnetantsulist raamatut ei oleks kokku saanudki," ütles raamatu koostaja Heli Kallasmaa.

Raamatuga käib kaasa CD saatemuusikaga, et tantsud klaverisaatja puudumisel tantsimata ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles