Toomas Kivimägi: Spordihalli juhtimisskeem selgub aprilli lõpuks

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi, Pärnu linnapea.
Toomas Kivimägi, Pärnu linnapea. Foto: PP

Pärnu spordihall, mis särab õhtuti tuledes, mille parkla on sportijate ja publiku neljarattalisi sageli pilgeni täis, ja kust kostab võrk- ning korvpalluritele kaasa elajate hõiskeid, küll töötab täie rauaga, kuid on juba üle kuu olnud juhita. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi lubab, et käesoleva kuu lõpuks on selge, kuidas ja kellega jätkatakse.

Eelmine juhataja Vambo Talu lahkus ametist 1. märtsil ja seda ette teades lubas Pärnu linnavalitsus juhi saamiseks kuulutada märtsi algusest välja konkursi ja moodustada valimiseks komisjoni. Nüüd hakkab otsa saama aprilli teine nädal, miks asi venib?

Spordihalli praegused faktilised juhid on avaldanud, et saavad ise kõigega hakkama ja juhatajat polegi vaja. Palgafondi kokkuhoid pole paha, igapäevaste asjadega ongi nad suures osas hakkama saanud ja miski ei põle, aga ma siiski ei arva, et nad kõige sellega, millega halli juhataja tegelema peaks, toime tulevad.

Minu eelistus oli ühendada spordikooli direktori ja spordihalli juhataja ametikoht, taandada spordikooli praegune direktor asetäitjaks ja kuulutada uue juhi leidmiseks konkurss.

Tegime spordikooli direktorile Tiit Aasmale vastava ettepaneku ja ta oli juba peaaegu nõus, kui tuli tema 23 alluva treeneri-töötaja kiri kategoorilise protestiga selle plaani vastu. Nende seas, kellega ka kohtusin, oli väga väärikaid ja tunnustatud treenereid ja ma ei pidanud nende arvamuse ignoreerimist õigeks.

Aasma peab lähiajal pakkuma välja uue, ökonoomsema lahenduse. Kui ta seda ei suuda, tulen oma esimese ettepaneku juurde tagasi.

Kas teate, et konkursi tulekust kuuldes valmistus kandideerima kuni kümmekond soovijat, kelle seas võis olla väga võimekaid ja kogenuid?

Arvan, et spordihalli juhataja kohale on valmis kandideerima vähemalt 50 enda arvates väga võimekat inimest. See tundub väliselt atraktiivse kohana, kus igaüks saab hakkama.

Aga andekad ei tohiks praegugi tööta olla. Ja kui anda lootus 50-le, tähendab see 49 solvunut. Kõik endast lugu pidavad ja väärikad inimesed on ju solvuvad.

Kas vastab tõele kuuldus, et konkurssi ei tulegi ja te soovite spordihalli juhataja ainuisikuliselt määrata? Ja see on Mait Käbin?

Lõplikku otsust, kas tuleb konkurss, praegu ei ole. Hoiak mul on, aga kuna see pole lõplik, ei pea ma õigeks seda avaldada.

Kõige vähem sallin ma konkursi käigus oma soosikute läbisurumist. Mina julgen inimesi ka ilma konkursita ametisse nimetada.

Kas vastab tõele väide, et spordihalli juhataja koht on kohalikud valimised võitnud Toomas Kivimägi valimisliidu oma ja nii on see ametikoht poliitiline nagu teie eelkäija Mart Viisitamme ajal?

Minu suurim probleem ongi selles, et 95 protsendi ulatuses töötan ma samade inimestega, kes teenisid Viisitamme.

Ma ei usu inimeste nii suurde metamorfoosi, et enne olid nad alandlikud ja truud Viisitamme teenijad ja nüüd on Kivimägi omad. Paraku põlistab avaliku teenistuse seadus inimesed sinna, kus nad on.

Valitsemise edu üks postulaate on võitja au ja kohustus mitte üksnes teid ja tänavaid pühkida, vaid ka õigus oma meeskonda kujundada. Mida ma, kui linnavalitsus ja paar ametikohta välja arvatud, polegi tegelikult teha saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles