Sindi uputusalal on vesi majade ümbert taandunud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõel on ummistuse tekitanud rüsijää liikuma hakanud.
Pärnu jõel on ummistuse tekitanud rüsijää liikuma hakanud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänahommikuse seisuga on üleujutus Sindi elamurajoonis hakanud taanduma, veetase on langenud ligikaudu 80 sentimeetrit. Pärnu jõel on jää liikuma hakanud, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Uputusalal paiknevates majades enam vett sees ei ole. Majade hoovides on veel väheses ulatuses vett. Juurdepääsuteed on veest vabad. Vesi teid ära uhtunud ei ole ning need on korras, kuid kohati suurte rüsijää pankadega kaetud.
 
Ka Surju vallas Metsaääre külas on veetase langenud. Küla juurdepääsuteed on küll endiselt vee all, aga siiski läbitavad ja vee vool ei ole teed ära uhtunud.
 
Pärnu jõel on ummistuse tekitanud rüsijää liikuma hakanud. Sindi juures olnud rüsijää ummistus on liikunud ühe kilomeetri võrra allavoolu, Paikuse kohale. Rüsijääd on umbes ühe kilomeetri pikkusel lõigul. Kui veel eile oli jõe alamjooks neljateistkümne kilomeetri ulatuses jääs, siis praeguseks on tekkinud mitmes kiirema vooluga kohas juba vaba veega alasid.
 
Lääne-Eesti päästekeskuse kriisimeeskond jälgib jääolusid ja Pärnu lahte suubuvate jõgede alamjooksude piirkondi. Valmisolek on jõe jää lõhkumiseks süvenduskopaga, kuid praegu seda ei rakendata, sest jää on ise liikuma hakanud. Jää lõhkumiseks sekkutakse, kui kusagile peaks veel veesulu tagajärjel üleujutuse olukord tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles