Pärast lume sulamist katab tänavaid praht ja tolm

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine tolm Pärnus Riia maanteel.
Kevadine tolm Pärnus Riia maanteel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu nagu teisedki Eesti linnad on hädas lumesulamisjärgse tolmu ja prahiga.

Pärnu tänavatel on asi ideaalist kaugel, aga liigseks nurisemiseks pole samuti põhjust. Lendleb nii liiva kui mulluseid lehti, aga midagi häbiväärset ja tervisele ohtlikku silma ei jää. Linna heakorra eest vastutaval majandusosakonna juhatajal Mait Talvojal pole tänavaid pühkivale osaühingule Rapla Teed vähemalt seni suuremaid pretensioone olnud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Harjaauto töötab siin praktiliselt juba kuu aega, põhitänavad on minu meelest juba korralikud ja samamoodi pargid. Koristustööd käivad ja kui on öeldud, et 1. maiks on kõik korras, siis arvan, et seda ka on," kinnitas Talvoja.

Suur osa Pärnust on vee- ja torutööde tõttu üles kaevatud. Katteta pinnase lendumist kuiva ja tuulise ilmaga on keeruline, kui mitte võimatu ära hoida.

"See paratamatult kaasneb torutöödega, aga need saavad suve alguseks kesklinnas lõpetatud ja siis tuleb väike vaheaeg, kõik tänavad asfalteeritakse ka Ülejõel. Suuremad teed saavad kõik korda," lubas majandusosakonna juhataja.

Eeloleval pühapäeval tähistatakse esimest korda Pärnu päeva ja linnajuhid  kutsuvad kõiki üles oma kodu ümbrust puhtuse seisukohalt üle vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles