Jürituli läheb Torist teele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Jüripäeval, 23. aprillil saadetakse tavakohaselt jürituli teele Torist, Eesti sõjameeste mälestuskiriku altaritulest süüdatud tõrvikuga.

Kümnendat kevadet peetakse kirikus pidulik jumalateenistus, millele järgneb jüritule süütamine ja jagamine üle riigi neile, kes seda vabatahtlike tulekandjatena läitma tulnud. Tavakohaselt viiakse Torist tuli ka Tallinnasse Jüriöö parki, enne õhtust üritust on jürituli hoiul raekojas.

Jüripäeva teenistus algab Eesti sõjameeste mälestuskirikus laupäeval kell 12, tund varem väljub üritusel osaleda soovijatele tasuta buss Pärnust Kaitseliidu maja eest.

Teenivad EELK peapiiskop Andres Põder ja Pärnumaa praost Enn Auksmann ning Eesti kaitseväe kaplaniteenistus. Mängib Eesti kaitseväe orkester Peeter Saani juhatusel.

Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse president, Pärnu linnavolikogu aseesimees Jüri Kask ütles, et jüripäeval avatakse kirikus mälestusplaat neile Eesti Vabariigi kodanikele, kes langesid Teises maailmasõjas Soome eest, ja üritusel osaleb ka soomepoiste esindus.

Jüripäeva jumalateenistusest ja jüritulede Torist kümnendat korda teelesaatmisest võtavad teadaolevalt osa president Toomas Hendrik Ilves, kultuuriminister Rein Lang ja Pärnumaalt valitud riigikogu liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles