Galerii: Pärnakad veetsid toreda päikesepaistelise päeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tritsutajad Pärnu jõe ääres.
Tritsutajad Pärnu jõe ääres. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval toimus esimest korda Pärnu päev, mille linnaisad tahavad muuta traditsiooniliseks. Rohked üritused ja päikesepaisteline ilm tõid suvepealinna keskusesse sajad pered.

Pärnu 760. aastapäevale pühendatud Pärnu päev algas Rüütli platsil kontserdiga, millel esinesid segakoor Kungla, M. Lüdigi nimeline meeskoor, puhkpilliorkester Saxon, vokaalansamblid Top Ten ja Mõnusalt ning Janne Ristimetsa tantsulapsed.

Rüütli platsilt liikusid sajad inimesed rongkäigus edasi Vallikääru poole. Kesklinnas jagasid neiud inimestele Pärnu lippe ja päevakava. Mitmes kohas anti Pärnu logoga valgeid ja siniseid õhupalle, mida nägi linnapildis väga palju.

Samal ajal toimus lastepidu Pärnu keskraamatukogu kõrval parklas, kus väiksemad said ratsutada nii hobuse kui poniga ning osaleda Pipi ja Lotte korraldatavates mängudes ja võistlustes. Kõige tipuks viis Pipi lapsed Vallikäärus töötava sepa juurde, kus julgemad said raha vermida. Kes sepahaamri käsitsemisega hakkama ei saanud, sel soovitas sepp rohkem putru süüa ja laenas lapsele oma sepaselli abiks.

Kes soovis, võis osaleda Munamäel koguperevõistlustel, jalutada ajaloolistel radadel, käia kalaturul, vaadata näitusi ja teha muudki põnevat.

Nii oli pühapäeval kogu Pärnu kesklinn Rüütli platsist Vallikääruni täis igas vanuses rõõmsaid inimesi, kes nautisid ilusat ilma ja osalesid pakutavatel üritustel.

Pärnu päev lõppes Vallikäärus päikesepaistes kontserdiga, kus astusid üles Pärnu bändid Blue Eyed Betty, Luumen, Wired Man ja Legshaker ning Sütevaka humanitaargümnaasiumi noored tantsijad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles