Liinibussi äkkpidurduses sai hulk inimesi viga (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Pärnus Riia maantee ääres.
Õnnetus Pärnus Riia maantee ääres. Foto: Jürgen Adamson

Bussis olnud Jürgen Adamson rääkis, et asju ja inimesi lendas.

Pealtnägija sõnade kohaselt kukkus üks noormees bussis näoga vastu metalltoru. Vanemad prouad kurtsid käe põrutuse üle. Üks sõitjaist lebas pikali maas ja talle pandi kaelalahas.

Video: Jürgen Adamson

Adamson jutustas, et inimene astus Pärnus Riia maanteel ette ja bussil ei jäänud üle muud kui pidurdada. Pärast äkilist seismajäämist sõitis buss esialgu edasi, aga siis hakkasid inimesed hüüdma ja sõiduk jäi seisma.

Kiirabi saabus bussis olnud noormehe hinnangul ruttu. Kohal oli kokku kolm kiirabiautot ja politsei. Olukord lahendati tema jutu järgi väga kiiresti: kümmekonna minutiga.

Seejärel jõudis peatusesse järgmine buss ja need inimesed, kes viga ei saanud, said edasi sõita.

Video: Jürgen Adamson

Tegemist oli number 14 bussiga, mis sõitis liinil Metsamajand-Haigla. Õnnetus juhtus kella 16.32 ajal Riia maantee ääres enne Suurejõe Selverit.

Politsei teatel toimus liiklusõnnetus Pärnus Riia maantee ja Laine tänava ristmikul, kus 49aastane mees sõitis liinbussiga Mercedes-Benz Conectog ristmikule foori kollase tule ajal. Samal ajal astus reguleeritud ülekäigurajale vanem naine, mistõttu juht pidurdas äkiliselt ja sõitjad kukkusid.

Kiirabi viis Pärnu haiglasse viis sõitjat: 44-, 56-, 81- ja 82aastase naise ja 46aastase mehe. Neil tuvastati kergemad vigastused.

Bussijuht oli kaine. Õnnetuse täpsed asjaolud selgitatakse välja algatatud väärteomenetluse käigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles