Triin Lepik pälvis Kuldse Kartuli auhinna

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lasteküla maja. Foto on illustreeriv.
Pärnu lasteküla maja. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti asenduskodu töötajate liidu Kuldse Kartuli galal, kus tunnustatakse asendushoolduse valdkonna parimaid, pälvis aasta töötaja tiitli Pärnu laste ja noorte tugikeskuse perevanem Triin Lepik.

Lepik on Pärnu laste ja noorte tugikeskuses töötanud 2014. aastast, kuid vabatahtlikuna on ta asenduskoduga seotud olnud juba kümmekond aastat.

Kolleegid iseloomustavad Lepikut kui head märkajat: ta näeb lapses väga väikseidki arengulisi muutusi, oskab last tunnustada ja utsitada.

"Triin on kuulaja ja tegutseja. On nii tavaline ja loomulik, et Triin istub laste või lapsega elutoas, käes õmblustöö, ja kuulab, kuidas laps kodus ette loeb või jagab mõnd päevasündmust või küsib Triinult nõu," kiitsid kolleegid Lepikut.

Töökaaslaste jutu järgi on Lepik meeskonnas tegutseja: üheskoos mõeldakse, mida ette võtta, kuhu minna, kuidas peremaja kulusid kokku hoida nii, et säästetu eest õnnestuks väljasõit organiseerida.

"Ta leiab alati aega lastele, korraldades matku, üritusi või mängides kodus lauamänge. Samal ajal oskab ta vaikselt laste kõrval toimetada nii, et nad ei märkagi, kuidas Triinu tähelepanu püsib nendel," ei jäänud kolleegid Lepikule kiidusõnade jagamisel kitsiks. "Triin on ääretult vahva ja südamlik. Tema võime lahendada asju positiivse huumoriga võiks olla eeskujuks kõigile. Ta on põhimõttekindel, julgeb avaldada arvamust ja oskab seisukohti põhjendada. Triin on hinnatud ja armastatud pereema ning kolleeg."

Lepik ütles, et ehkki auhind tuli talle ootamatult, on see talle väga tähtis. "Olen sel alal nii vähe tööd teinud ja seetõttu tunnustusest kõrvust tõstetud," märkis ta.

Lepikule lähevad tööl kõige enam korda laste õnnestumised. "Mulle valmistab rõõmu, kui minu tõekspidamine on saanud ka mõne lapse tõekspidamiseks," rääkis ta. "Hea meel on, kui laps saab hakkama millegi sellisega, mis nõuab temalt kas või väikest eneseületust."

Lepiku kodu on lasteküla asukate joonistatud kaartidega ehitud. "Lapsed joonistavad kogu aeg mulle kaarte. Nii tore on tööle minna, kui keegi sind seal enda joonistatud kaartidega uksel ootab," lausus laste ja noorte tugikeskuse perevanem.

Kuldse Kartuli auhinnaga tunnustati veel Marika Ausi, kes pälvis elutööpreemia, Keila SOS noortekodust. Samuti Ilja Polozovit Tallinna lastekodust, tema teenis aasta töötaja tiitli. Jaanika Rusi Mäekodu asenduskodust osutus valituks noorte kategoorias. Valdkonda tehtud panuse eest märgiti ära Signe Riisalo sotsiaalministeeriumist, aasta teo tunnustuse pälvis tervise arengu instituudi koolituskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles