Pärnus avastati autost viis kilogrammi kanepipuru

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad avastasid Pärnus sõiduautost suure koguse kanepit, kaks meest peeti kinni ja vahistati kohtu loal.

MTA liikuvkontrollitalituse töötajad pidasid 1. mai südaööl Pärnus ühes tanklas kinni Sergei N. (35) juhitud sõiduauto, millest avastati suur kogus narkootilist ainet. Autos viibis kaassõitjana Sergei B. (32).

Auto täiendaval kontrollimisel tolliangaaris avastati sõidukist polstrite taha peidetuna 13 kilepakendit rohelise taimse puruga, mis reageeris positiivselt kanepi kiirtestile.

Lähemal uurimisel selgus, et narkootilise aine varjamiseks olid pakendid ümbritsetud kohvilõhnalise puruga. Taimset puru oli pakendites kokku ligikaudu viis kilogrammi.

“Tegu on üsna suure kanepikogusega ja on väga hea, et see tänavatele ei jõudnud,” ütles MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste.

Avastatud kanepi kogusest piisanuks joobe tekitamiseks 5000 – 10 000 inimesele. „Praegu on kanepi ühe grammi tänavahind ligikaudu 20 eurot, nii et 5 kilogrammi kanepi müümisel oleks teenitud kriminaalset tulu ligi 100 000 eurot,“ sõnas Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask.

Algatatud on kriminaalmenetlus. Karistuseks sellise teo eest süüdimõistmisel on 3-15aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles