Viie riigi noored otsisid Pärnu demokraatiat

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlased, inglased, türklased ja makedoonlased otsisid nädalavahetusel Pärnus eestlastega demokraatiat.
Hispaanlased, inglased, türklased ja makedoonlased otsisid nädalavahetusel Pärnus eestlastega demokraatiat. Foto: Erakogu

Pärnus lõppes rahvusvahelise projekti "Active Democratic Change in EU Society" kohtumine, kus hispaanlased, inglased, türklased ja makedoonlased otsisid eestlastega demokraatiat.

Peale väliskülaliste osales kohtumisel noortekogude esindajaid, poliitikuid, õppejõude, noorsootöötajaid, kodanikuühiskonna eestvedajaid ja muidki aktiivseid kodanikke. 

Üheskoos arutleti aktuaalsetel teemadel nagu demokraatia, euroskeptitsism, korruptsioon ja selle läbipaistvus. Esimesel päeval oli kaugeid väliskülalisi tulnud tervitama Pärnu abilinnapea Marko Šorin, aga auväärseid külalisi jagus järgnevatelegi päevadele.

Nii astus auditooriumi ette Kristo Enn Vaga, kes rääkis kultuurist ja selle seosest demokraatiaga Eesti vaatenurgast, ja Eesti korruptsioonikuritegude büroo Lääne talituse juht Mehis Mets, kes kõneles korruptsioonist ja selle läbipaistvusest riigis.

Iga ettekande järel kõrvutati kõnealuste valdkondade praegust seisu osalenud riikide esindajate asukohamaades. Võrdlused tegi põnevaks eelkõige see, et iga riigi valitsemiskorra väike erinevus. Püüti leida vastuseid küsimustele, mis on demokraatia ja millist demokraatiat Euroopa Liidu kodanikud ootavad.

Üritust koordineeris MTÜ Edela Eesti Arenduskeskus programmi "European For Citizens" toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles