Põlenud majast leitud mees suri haiglas

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laial tänaval mahajäetud hoones puhkenud tulekahjus hukkus mees.
Laial tänaval mahajäetud hoones puhkenud tulekahjus hukkus mees. Foto: Erakogu

Eile öösel Pärnus Laial tänaval põlenud mahajäetud hoonest leitud mees suri haiglas.

Eile öösel kell veerand üks sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Laial tänaval. Teataja sõnutsi põles mahajäetud hoone, kus võis olla kodutuid. Kui päästjad kohale jõudsid, tõusis majast leeke ja suitsu. 

Välisukse lähedalt leiti kannatanu, kes oli saanud põletushaavu ja kes anti kiirabile üle. Peagi leidsid päästjad põlevast ruumist teise tuleohvri, kes samuti viidi haiglasse.

Maja seest leitud 48aastane mees suri eile õhtul haiglas.

Tulekahjule pandi piir kümme minutit pärast väljakutse saamist, põleng kustutati lõplikult paarkümmend minutit enne kella üht.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks menetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõld ütles, et päästeamet jälgib vastavalt võimalustele mahajäetud hooneid. 

„Ent igal hoonel on omanik, kes peab vastutama selle eest, et kõrvalised isikud sellistesse majadesse ei pääseks. Oleme kaardistanud hooned, mida käime aeg-ajalt kontrollimas, kuid igal aastal tekib neid juurde ja vajame linnakodanike abi. Teada on ju, et kus tegijaid, seal nägijaid,“ rääkis Laanepõld. Lisades, et nähes räämas või mahajäetud hoones kahtlast inimtegevust, tuleb teavitada politseid, päästeametit, hoone omanikku või omavalitsust. 

„Tihtipeale saame mahajäetud hoonetest teada siis, kui neis on toimunud tulekahju, enamasti kannatanutega. Kuid sooviksime potentsiaalsetest ohuallikatest teada saada enne õnnetust,“ rõhutas Laanepõld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles