Pildid: kaluriküla lapsed sattusid uuest kala-aabitsast õhinasse (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lindi kaluriküla lasteaia mudilased said täna esimestena Eestis hoida käes trükilõhnalist kala-aabitsat, mis aitab väikestel kiiremini lugema õppida.

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus kingib jõuludeks lasteaedade viimaste rühmade mudilastele üle 12 000 aabitsa, mis tutvustab kalu ja kalandust.

Lindi lastele meeldis uus õpik väga. Autor Kätlin Vainola luges mõne leheküljegi ette. Koos uuriti loendamise ja kalade äratundmise lehekülgi.

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus kingib jõuludeks lasteaedade viimaste rühmade lastele üle 12 000 kala-aabitsa, mis tutvustab kalu ja kalandust.
Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus kingib jõuludeks lasteaedade viimaste rühmade lastele üle 12 000 kala-aabitsa, mis tutvustab kalu ja kalandust. Foto: Ulla Orgusaar

Merebioloog Jüri Tensoniga võrdlesid lapsed kaante vahele pandud kalu päris kaladega.

"Jüri Tenson on ennegi meie lastele merebioloogiatunde andnud, kuid täna koos kala-aabitsa ning päris teadusega said lapsed ja õpetajadki palju uut teada," ütles Lindi lasteaia juhataja Ulla Orgusaar. "Meie väikese kaluriküla lapsed on väga teadlikud noored kalateadlased. Usun, et kala-aabits aitab neil kiiremini lugema õppida."

Õpikud ongi lihtne teejuht kalade ja kalanduse juurde.

"Eesti laste teadmised kalandusest on napid ja see väljendub kõige enam väheses valmisolekus süüa kala," ütles teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

40küljelise "Meie pere kala-aabitsa" andis välja TÜ kalanduse teabekeskus, tekstid kirjutas Vainola ja kirjastas Menu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles