Vändra gümnaasiumi vilistlane Volli Kalm ei salanud kooliaja ühtesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna meie seast lahkunud Vändra gümnaasiumi vilistlane Tartu ülikooli rektor Volli Kalm seisis viimati oma kunagise kooli aulas kuulajate ees 21. aprillil. 

Kalm astus õpilaste ja õpetajate ning kohalike ettevõtjate ja alevijuhtide ees kui ettevõtlus- ja karjääripäevade peaesineja. "Siin oli minu ajal saal, kus me mängisime korvpalli," vaatas Kalm aulas enda ümber, alustades esinemist, mille järel jätkus talle kui kõrgkoolijuhile tulevaste tudengite küsimusi.

Värvikalt meenutas esineja oma kooliaega. Tollases Vändra keskkoolis õppis ta 1964.–1971. aastani ja tema lemmikaine oli matemaatika. Paraku juhtus ka nii, et mõnikord jäid matemaatika kodused ülesanded tegemata, ja kord sai ta selle eest päevikusse ühe. Koolipoisina arvas ta, et ega järgmisel päeval enam küsita, aga läks vastpidi: nii tekkis päevikusse matemaatikas juba teine üks.

Tollane Vändra kooli õpetaja ja direktor Olga Kängsep istus kuulajate hulgas ja just tema oli kirjutanud abiturient Volli Kalmu iseloomustusse, et noormees tahab saada matemaatikaõpetajaks. Sellist soovi aga Kalmul ei olnud ja ta läks Tartu ülikooli geoloogiat õppima.

Vändra gümnaasiumi direktorile Marget Privitsale ulatas rektor kotitäie materjali ülikooli tänavuste vastuvõtutingimuste ja erialade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles