Riik maksab hüvitist hundi murtud koera eest

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: Toomas Huik

Pärnu Postimehes oli teave Paikuse vallas tõenäoliselt võsavillemite murtud koertest, kus väideti ekslikult, et riik ei maksa sellisel juhul omanikule kahjutasu.

Keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi kinnitas, et hundi põhjustatud kahjud kompenseeritakse küll. "Tulenevalt looduskaitseseadusest hüvitab riik kahjusaajale ka koera (ja teiste lemmikloomade) murdmisel tekitatud kahjud," tähendas Talvi. "Meile teadaolevalt murdsid hundid Eestis 2016. aastal ühe koera, 2015. aastal kaks, 2014. aastal neli, 2013. aastal 14 koera. Kõik need kahjujuhtumid on koerte omanikele hüvitatud."

Talvi lisas, et mullu vigastas hunt Eestis üht koera ja selle hüvitamine on korrast tulenevalt praegu menetluses.

"Hundid võivad koeri rünnata ja murda eri põhjustel, olgu see siis saagiks murdmine, enesekaitse, väga lähedaste liikide vaheline konkurents," loetles Talvi. "Kohati kujunevad koeri murdvatest huntidest sellele pühendunud spetsialistid. Siis võib väga väikeses piirkonnas esineda korduvaidki koerte murdmisi. Loodame, et Pärnumaal nii ei juhtu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles