Loodusfilmide festival laieneb Pärnusse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembrikuine 16. rahvusvaheline Matsalu loodusfilmide festival laieneb tänavu Pärnusse.
Septembrikuine 16. rahvusvaheline Matsalu loodusfilmide festival laieneb tänavu Pärnusse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Septembrikuine 16. rahvusvaheline Matsalu loodusfilmide festival (MAFF) laieneb tänavu Pärnusse. 

"Eelkokkuleppe kohaselt toimub tänavu 20. septembril MAFFi Pärnu päev: festivali väliskülalised külastavad Eesti suvepealinna, toimuvad linastused sealsetele koolilastele," selgitas filmifestivali direktor Silvia Lotman.

Lotmani sõnutsi vajab kogu päevakava veel täpsemat koostamist, ent Lihula programmi filmifestivali Pärnusse laienemine ei mõjuta.

MAFF propageerib looduslähedast ja säästlikku elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist. Iga-aastasel festivalil tuuakse vaatajani lai valik uutest loodusfilmidest kogu maailmast. Valikusse mahub linateoseid nii metsikust loodusest, inimtegevuse ja looduse koosmõjust, keskkonna kestlikkusest ja looduskaitsest, ekspeditsioonidest ja uurimisretkedest kui ka põlisrahvastest ja nende elust.

Filmifestival koosneb võistlusprogrammist, lisaprogrammidest, koolinoortele mõeldud loodusharidusprogrammist, loodusfoto- ja kunstinäitustest, fotoprogrammist, seminaridest, õpikodadest, uusimate foto- ja videoseadmete esitlustest.

16 aasta jooksul on Matsalu loodusfilmide festival kasvanud viiepäevaseks rahvusvaheliseks ürituseks, mis ulatub Lihulast välja nii Haapsallu kui pealinna. 2014. aastast näeb osa festivalifilmidest Tallinnas. 2017. aastal näidati filme ka Pürksi kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles