Armas Kuldsepa mälestuseks pannakse kooli juurde pink (1)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armas Kuldsepp 2004. aastal, enda 85. juubelil
Armas Kuldsepp 2004. aastal, enda 85. juubelil Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Vaasa selts, Pärnu ingerisoomlaste kultuuriselts, Pärnu Lions Club ja Koidula gümnaasium paluvad annetajate abi, paigaldamaks Pärnu Vanalinna põhikooli juurde Armas Kuldsepa mälestuspink.

Kuldsepp juhtis Koidula kooli ajal, mil see asus praeguse Vanalinna põhikooli hoones. Mõte tuntud koolijuhile ja linna välissuhete arendajale mälestuspink panna liikus aastaid, kuni Vaasa seltsi esimees Iira Igasta asjaajamise enda hooleks võttis.

Praeguseks on kahe meetri pikkune raamatukujuline pink välja valitud, sellele koolimajast veidi tennisestaadioni poole asukoht leitud ja kavand eri instantsides heaks kiidetud. Telliskivikarva puidust pink on mõeldud lapsi ootavatele vanematele­, randa jalutajatele ja paljudele teistele. Ainsana on puudu osa rahast, mille eest pink osta ja selle ümbrus plaatidega­ katta. Igasta avaldas lootust, et paljud Koidula kooli vilistlased ja Kuldseppa tundnud inimesed tahavad tema mälestuse jäädvustamisel osaleda. Kes soovib pingi püstitamist toetada, võib raha kanda Pärnu Vaasa seltsi Swedbanki arvele EE 411010220120188012. Lisada tuleks märksõna “mälestuspink”. Kui kõik edukalt kulgeb, avatakse mälestuspink 23. mail.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles