Pöörase sünnipäevakutse valmimises lööb kaasa üle 100 pärnumaalase

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi juubeliks loodava ülipika sünnipäevakutse valmimiseks on portreefoto saatnud juba 138 pärnumaalast. Ettevõtmisega saab liituda 18. veebruarini.
Eesti Vabariigi juubeliks loodava ülipika sünnipäevakutse valmimiseks on portreefoto saatnud juba 138 pärnumaalast. Ettevõtmisega saab liituda 18. veebruarini. Foto: www.ev100kutse.ee

Eesti Vabariigi juubeliks loodava ülipika sünnipäevakutse valmimiseks on portreefoto saatnud juba 138 pärnumaalast. Ettevõtmisega saab liituda 18. veebruarini.

Kutse koosneb peamiselt Eesti inimeste saadetud portreefotodest. Piltide kogumiseks on loodud portaal, kus tiksuvad juhuslikus järjekorras juba saabunud fotod.

Fotod võiks olla rõõmsameelsed. Naeratavate piltidega soovitakse purustada müüt alati mornidest eestlastest. Praegu on portaali laetud juba tuhandeid fotosid kõikjalt Eestist.

Paljud inimesed on ajaloolisele fotole kaasanud oma lapse või lemmiklooma. Mitu küllakutsujat ulatab valitud pildil kujutletavale külalisele lilli või puuvilju, paljude puhul leiab fotolt rahvuslikke elemente.

Jäädvustuse saatmine eeldab ID-kaardiga autentimist. See tagab, et kõikidel fotodel näeb tõepoolest Eesti elanikke. Fotot saates tuleb märkida maakond, mida soovitakse esindada.

Projekti ühe eestvedaja Viive Aasma sõnutsi on korraldajatelt mitu korda küsitud autentimise vajaduse kohta ja palutud sellest loobuda.

"Kindlasti saaksime selle nõudeta rohkem fotosid ja veel pikema kutse, kuid autentimine on vajalik just selleks, et saaksime maailmale öelda: need inimesed fotodel on tõepoolest ehedad Eesti inimesed ja tegemist ei ole portsu ritta laotud portreedega. Sellised toredad küllakutsujad on olemas ja nad esindavad valitud maakonda oma ametliku eesnime all," selgitas Aasma. "Loomulikult tutvustab selline eriline sünnipäevakutse Eestit maailmale ka kui e-riiki, mis on samuti üks projekti eesmärke. Sellist ideed ei saa iga riik isegi kopeerida."

Fotodest luuakse ülipikk videostream ehk online-sünnipäevakutse. Filmi alguses kutsutakse 100 aasta juubeli puhul külla, sellele järgnevad kutsujate pildid. Iga portree on ekraanil mõni sekund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles