Pildid: suuga joonistaja liigub eesmärgile lähemale

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuga joonistamine nõuab tohutult kannatust ja aega. Ühte pilti joonistab Tael umbes kuu aega (mõned tunnid päevas).
Suuga joonistamine nõuab tohutult kannatust ja aega. Ühte pilti joonistab Tael umbes kuu aega (mõned tunnid päevas). Foto: Urmas Luik

Jõululehes kirjutasime, et tosin aastat tagasi autoavariis kaelast altpoolt halvatuks jäänud 34aastane Allar Tael joonistab nüüd suuga unistuste poole. Mees liigub endiselt natukehaaval eesmärgile lähemale.

"Sain lõpuks koskedega pildi valmis ja ühe teisegi, mis oli pooleli, kui viimati siin käisite," sõnas Allar. "Praegu on käsil seitsmes pilt, jälle eesmärgile natukene lähemal."

"Ma ei saagi seda kunagi valmis," sõnas autor jõulude aegu koskedega pildi kohta veidi liialdades. "Seda on keeruline teha. Aga selline ma olengi: võtan alati teemad, mida ma ei oska joonistada. Aga ma ei karda ebaõnnestuda, alati on kustukumm käepärast. Väljakutsed arendavad."

Koskedega pilt oli Allarile tõeline väljakutse.
Koskedega pilt oli Allarile tõeline väljakutse. Foto: Erakogu

Allari eesmärk on pääseda suu ja jalaga maalivate kunstnike ühendusse. Kandideerimiseks peab ta esitama viis kuni kümme tööd. Arstilt tuleb võtta tõend selle kohta, et käed ei liigu. Täita mitme lehekülje pikkune ankeet.

Ühenduse liikmete tööd peavad olema võrdväärsed kätega maalijate ja joonistajate omadega. Kandidaatide teoseid hindab nõukogu, kuhu kuuluvad ühenduse liige ja kaks tunnustatud tervet kunstnikku.

Enne täieõiguslikuks liikmeks saamist võib ühendusse pürgija pälvida stipendiumi, mille abiga oma oskusi nõutava tasemeni arendada.

Kunstnikupalgaga saaks Allar olla iseseisvam ja oma hooldekodu koha ise kinni maksta. Peale selle osta pliiatseid ja kustukumme, mis varmalt kuluvad.

Iga pilt võtab Allaril umbes 60 tundi.

Allarile väga meeldib joonistada loodust.
Allarile väga meeldib joonistada loodust. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles