"EV 100" raamatusarja avateos võtab kokku Eesti riigi sünniloo

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolased Mart Laar ja Toomas Hiio esitlesid raamatut «Eesti riigi 100 aastat».
Ajaloolased Mart Laar ja Toomas Hiio esitlesid raamatut «Eesti riigi 100 aastat». Foto: Sander Ilvest

Täna tutvustasid Mart Laar ja Toomas Hiio ühistööna loodud raamatut "Eesti riigi 100 aastat". Mainekate ajaloolaste raamat on Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud sarja avateos.

"Raamatut kirjutades tekkis tunne, et 100aastase Eesti ajaloo üleskirjutamiseks oleks vaja vähemalt 100 raamatut. Õnneks suutsime mahutada loo Eesti rahvusliku mõtte sünnist iseseisva riigi loomiseni kahte köitesse," ütles Mart Laar.

Teos annab üksikasjaliku ülevaate Eesti iseseisvuse kättevõitmisest ja vabadussõjast, riikluse sünnivaevadest ja Eesti Vabariigi ülesehitamise aastatest.

Juubeliperioodil ilmub 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu riigist, poliitikast, põllumajandusest, postmarkidest kuni disaini ja moekunstini.

Sarja teemad valisid välja riigikantselei "EV 100" juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. Ülevaatesarja annab aastail 2018–2019 välja kirjastus Post Factum koostöös riigikantselei "EV 100" korraldustoimkonnaga.

Sarja esikteos on juba müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ja Eesti Meedia klienditeenindustes kogu Eestis.

"EV 100" raamatusarjaga saab tutvuda SIIN.

Raamatuid saab ette tellida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles