Päästeamet jagas pärnumaalastele aumärke

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti pidulikul aastapäevaüritusel tunnustati aumärkidega 71 teenistujat ja koostööpartnerit.
Päästeameti pidulikul aastapäevaüritusel tunnustati aumärkidega 71 teenistujat ja koostööpartnerit. Foto: Päästeamet

Päästeamet tunnustas 71 teenistujat ja koostööpartnerit, kelle hulgas oli 12 pärnumaalast ja Lääne päästekeskuse töötajat. Aumärgid andsid pidulikul aastapäevaüritusel üle siseminister Andres Anvelt ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Hõberist anti kolmele pärnakale ja ühele Lääne-Eesti pommigrupis töötavale läänemaalasele. Pikaaegse silmapaistva teenistuse eest pälvis tunnustuse kunagine ohutusjärelevalve büroo nõunik Alari Tõnissoo, kes nüüd töötab erasektoris.

Väga suurte ja keeruliste tulekahjude algpõhjuste välja selgitamise ja tänu sellele tehtud muudatusettepanekute eest teenis Hõberisti Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve peainspektor Raido Mets.

"Tore, kui tegutsemist ikka märgatakse," sõnas Mets, tunnistades, et tunnustus tuli ootamatuna. Mets on tulekahjusid uurinud üle 15 aasta ja koolitab nüüd välja päästjate järgmisi põlvkondi ja näiteks kindlustusseltside spetsialiste.

Hõberisti väärisid veel demineerimiskeskuse töötajad Meeme Riismaa omaalgatuslike projektide erakordse põhjalikkusega vedamise eest ja Pille Volmerson südamega tehtud kauase töö eest.

Päästeteenistuse medali vääriliseks arvati Lääne päästekeskuse Paide päästekomando päästja Indrek Martoja, Pärnu-Jaagupi komando meeskonnavanem Vardo Kappak, Pärnu komando rühmapealik Tõivo Tim Nõlvak, Lihula komando rühmapealik Margus Umalas ja Kohila komando meeskonnavanem Tarmo Väli, keda tunnustati suure panuse eest päästeala arengusse.

Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedali said rinda Lääne päästekeskuses ohutusjärelevalve büroo vaneminspektor Lennart Okas, valmisolekubüroo juhataja Renee Tammet ja ennetusbüroo juhataja Viktor Saaremets.

"Iga organisatsiooni suurim väärtus ja olulisim vara on tema töötajad. Mul on hea meel, et päästeameti ridades on nii palju missioonitundega inimesi, kes iga päev Eesti ohutumaks muutmisele kaasa aitavad ja on oma tegemistega eeskujuks," avaldas Tammearu. "Minu suur austus ja lugupidamine neile inimestele."

Päästeamet tunnustab kaks korda aastas inimesi, kes on üles näidanud vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Veebruaris antakse üle päästeteenistuse ristid ja teenetemedalid, sügisel organiseeritud tuletõrje aastapäeval elupäästja medalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles