Video: lapsesuu elust Eestis: Hea, et siin ei ole nagu Venemaal, kus väike grupp teeb otsuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Neljapäeval kogunesid Pärnu Kadri lasteaia lapsed pidulikule vastuvõtule lasteaia saali, kus kätlesid Eesti Vabariigi aastapäeva puhul presidendiga, keda etendas lasteaia juhataja Reeli Tänavsuu. Lapsed rääkisid, miks Eestis on hea elada ja kuidas nad kodumaa juubelit kodus tähistavad. 

Suurejoonelist vastuvõttu aitasid korraldada lasteaia vanima rühma lapsed, kes olid endale võtnud presidendi kantselei rolli ja palunud presidenti asendama lasteaia juhataja Reeli Tänavsuu. 

Nagu päris vastuvõtul olid lasteaia ürituselgi külalistel seljas parimad rõivad. Oli neid, kes hindasid kõrgelt rahvariideid, aga ka neid, kes eelistasid tänapäevast moodi. Kui presidendiga kohtumine ära ehmatas, oli abiks sõbra või õpetaja julgustav käsi. Koosviibimise teises osas kanti ette peoks õpitud palad-tantsud. Kõhtu aitas täita kamakokteil ja suu tegid magusaks kommid.

Tähtsa päeva lõpus kinnitas lasteaia viimases rühmas käiv kuueaastane Kirsi Johanna, et talle meeldib Eestis elada, sest siin ei ütle keegi, mida tegema peab nagu Venemaal, kus väike grupp inimesi otsustab, mida teha.

Seitsmeaastane Oskar leidis, et Eestis on hea elada, sest siin elavad tema ema ja isa. 

Kuidas pidu läks ja mida toredat lapsed veel rääkisid, näeb videost.

Copy
Tagasi üles