Konkursi võidumarssi kiitis isegi autori perearst

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud marsikonkursi võidutöö kirjutanud 80aastane pärnakas Paul Särel jäi teose "Sulle, mu Eesti!" esmaettekandega rahule, ehkki Eesti riiklik sümfooniaorkester (ERSO) esitas seda veidi kiiremas tempos, kui autor kirja pani.

"Esitus oli väga kena, aga tempo oli natuke liiga kiire," hindas helilooja. "Minul oli marsi tempo 102 lööki minutis, aga ERSO mängis natuke kiiremini. Ma pole metronoomiga mõõtnud, aga esmaettekandel oli umbes 106–108 lööki minutis."

Pärast Säreli marsi esmaesitust on heliloojat palju õnnitletud. "Aplausi järel tundus, et kuulajatele meeldis," jäi Särel tagasisidest kõneldes tagasihoidlikuks. Autori jutu järgi toodi talle pärast esmaettekannet saalist lilli ja võõradki tulid kätt suruma. "Mulle on helistatud ja meile kirjutatud ja täna tohtri juures õnnitles mind perearstki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles