Hundijahi eriluba läks kiirelt käiku

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnumaa jahimehed kasutasid eelmisel nädalal välja antud keskkonnaameti hundiküttimise eriloa varmalt, lastes reedel Kullipesa jahipiirkonnas noore emahundi. 

Nuhtlusisendi küttimise luba anti seetõttu, et 2. märtsil ründas hunt Vaskrääma külas koera, murdes looma otse koduõuel.

Keskkonnaagentuur koostas ekspertiisiakti, milles vankumatu tõenäosega hindas kahju tekitajaks hundi. Et Vaskrääma küla jääb Kullipesa jahipiirkonda ja vahetus läheduses asub Surju jahipiirkond, anti neile eriluba lasta susi väljaspool jahihooaega.

Pärnumaal võis novembri algusest veebruari lõpuni kestnud hundijahi hooajal lasta üheksa isendit ja see norm täideti. Saarde vallas Nõmme jahipiirkonnas kütiti 20. jaanuaril kogemata üks võsavillem üle kehtestatud limiidi.

Pärnu jahimeeste liidu tegevjuht Eero Nõmm ütles, et pärast märtsi alguse Vaskrääma juhtumit pole hundid koduloomi murdnud ja kriimsilmade küttimiseks lisalube ei vajata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles