Galerii: kolonel viis raamatusõprade mõtted kriisiolukorrale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heategevuskampaania “Anname au!” avapäeval tutvutas reservkolonelleitnant Tõnis Asson oma uut raamatut “Saatuse pantvangid. OSCE vaatlejana Donbassis”. Autori tõsielujutule elas Pärnu Keskuse Apollo raamatupoes kaasa nii naiskodukaitsjaid, rahvuvalvemissioonidel käinuid kui muid huvilisi.

Assoni kolmas teos käsitleb tema viimast missiooni, mille ajal ta koos kolme kaaslasega sattus Ukrainas mässuliste kätte 32 päevaks pantvangi ja kus psühholoogiline pinge tipnes ühel ööl korraldusega panna saapad jalga, sest nad viiakse mahalaskmisele kui spioonid.

Raamatu autor õppis agronoomiks, tegi läbi teenistuse Nõukogude armees ja valvas Eesti Vabariigi piiri. Ta õpib Tartu ülikoolis hariduskorraldust ja annab mitmes koolis riigikaitsetunde. 

Ukraina sõjapiirkonnas kogetu tutvustamise järel viis sõdur ja kirjanik Asson raamatusõprade mõtted sellele, kuidas nemad peaksid käituma kriisiolukorras, ja alustas sellest, et kõige tähtsam on joogivesi, siis toiduvarud ning tagavaraks igasuguste juurikate seemned, et endale köögivilja kasvatada.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna korraldatud kohtumine sõjaväelasest kirjaniku Assoniga oli vahetu ja köitev ning vastsed raamatuomanikud võtsid temalt autogrammi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles