Endla publiku lemmikud selgunud

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla publiku lemmiklavastus on sel aastal „Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola“.
Endla publiku lemmiklavastus on sel aastal „Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola“. Foto: Endla teater

Endla külastajate lemmiklavastuseks valiti etendus "Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola". Meesnäitlejate hulgast valiti rahvalemmikuks Ago Anderson ja populaarseimaks naisnäitlejaks osutus Liis Karpov.

Publiku lemmiku valis 1125 hääletanut üheksa lavastuse hulgast, mis esietendunud 2017. aasta märtsist tänavu veebruarini. Kaili Viidase lavastatud õpetlik lustimäng "Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola", mida mängitakse selgi suvel, esietendus 30. juunil 2017 Koidula muuseumi aias.

1994. aastast Endlas töötavale Andersonile tuli publiku lemmiku tiitel rollide eest lavastustes "Väljast väiksem kui seest", "Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola" ning "{Sajandi lugu}: Kaarnakivi perenaine".

Karpov, kes töötas Endlas aastatel 2007–2013 ja töötab taas 2016. aastast, valiti aga rahva lemmikuks rollide eest lavastustes "Peaaegu armastus" ja "Mehed, meri, maa ja naised".

Lemmikutele andis preemia ja aukirja üle Pärnu abilinnapea Marko Šorin täna pärast etenduse "DreamWorks" lõppu.

Endla teatri ja Pärnu linna koostööna on publiku lemmiku tiitleid välja antud 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles