Pärnus paigaldati vanapaberi tarvis lisakonteinereid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaberi konteiner.
Vanapaberi konteiner. Foto: Henn Soodla

Vanapaberi kogumiseks oli Pärnu linnas seni 15 konteinerit, mille aktiivne kasutus ja sellest tulenev ületäitumus tingis vajaduse lisakonteinerite järele. Linna eri piirkondadesse on paigaldatud olemasolevatele lisaks üksteist vanapaberi konteinerit.

Konteinereid, kuhu saab panna nii vanapaberit (ajalehed, ajakirjad, kaustikud) kui ka papp- ja paberpakendeid, lisatakse Pärnus Rannametsa tee 3, Henno 7 parkla, Pärna 12, Emajõe 15, Jakobi ja Kesk tänava ristmiku, Peetri poe (taarapunkti vastas), Vana-Sauga bussipeatuse, Noorte väljaku parkla, Tammiste tee 2, Lina ja Oja tänava ristmiku ning Ravi 2 maja juurde.

Konteinereid tühjendab OÜ Paikre. Samuti võtab ettevõte vanapaberit ja muid pakendiliike vastu  Raba 39 asuvas sorteerimisjaamas, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Pakendikoti teenust, mille puhul antakse elanikele võimalus mugavalt pakendid ja vanapaber ära anda, pakuvad Ragn-Sells, Veolia Keskkonnateenused ja ISS Eesti.

Jäätmepunkte, kuhu saab ära anda pakendijäätmeid (klaas-, metall-, plast- ja kartongpakend), on Pärnu linnas hetkeseisuga 52. On jäätmepunkte, kus kogutakse kõik pakendiliigid ühte konteinerisse, ja on kohti, kus on eraldi väljas konteiner klaaspakendi kogumiseks.

Oluline on, et kodustes tingimustes tohib põletada vaid puhast ja kuiva vanapaberit ning kartongi. Lubatud ei ole põletada plasti, sest põletamiseks kõlblik plast põleb keskkonnahoidlikult (mürgiste ühendite emissioonita) üksnes väga kõrge temperatuuri juures, mida on elamute küttekolletes raske saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles