Galerii: Pärnu bussid läksid üle rohegaasile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) kutsus linlasi bussijaama pidulikult tähistama rohegaasi kasutuselevõttu Pärnu ühissõidukeis: 1. maist kannavad 18 linnabussi katusel gaasipaagil rohe- ehk biogaasi logo. Kümme bussi sõidavad veel diislikütusega, kuid seegi on varasemast keskkonnasõbralikum.

PÜTKi juhataja Andrus Kärpuk avaldas lootust, et nüüd, mil Pärnu on teed näidanud, huvituvad uuest kütusest teisedki ühistranspordikeskused.

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov lubas, et vastavalt lepingule teeb Eesti Gaas järgmised seitse aastat kõik endast oleneva, pakkumaks biometaani.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius tänas Pärnu veidi rohelisemaks ja meie keskkonna puhtamaks muutmise eest keskkonnainvesteeringute keskust (KIK), keskkonnaministeeriumi, Eesti Gaasi ja PÜTKi.

KIKi juhataja Veiko Kaufmann tunnustas suvepealinna bussiliikluse üleviimist rohegaasile. Projekti toetas Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnutsi on PÜTKil, Pärnu linna juhtidel ja linlastel põhjust olla uhke. “Olete kõige keskkonnasõbralikuma ühistranspordiga linn Eestis ja astute teistel jõudsalt eest ära,” ütles Kiisler.

Bussijaamas seisid kõrvuti vaatamiseks bussifirma Sebe tuttuus rohegaasibuss ja korvpalliklubi Paulus 1990. aastal valminud Ikarus-250. Kui sellele hääled sisse löödi, levis üle kogu jaama juba ununema kippuv heitgaaside lõhn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles