Piltuudis: kesklinnas loeb post kõik ratturid kokku

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kesklinna silla kergliiklustee juures püüab pilke post, mis loeb kokku kõik sellest mööduvad ratturid.

Pärnu linnavalitsus hakkab linnas koguma kolme loenduri abil kergliiklejate kohta statistikat, mida peagi saab hakata jälgima linnavalitsuse kodulehelgi.

Linnavalitsuse projektijuht Rauno Lee selgitas, et linna on püstitatud kolm loendurit: üks Siimu silla otsa, teine Tallinna maantee ja Lennuvälja tee risti ja kolmas Kesklinna silla juurde.

Südalinna loendur on ainuke, millel on tabloo, mis reaalajas kuvab statistikat liiklejatele. Nii saab iga rattur teada, mitmes liikleja ta sel kergliiklusteel samal aastal või päeval on.

„Tablooga loendur kuvab ainult jalgratturite statistikat, kodulehel hakkab nägema statistikat kõigi kergliiklejate kohta,“ rääkis Lee.

Kesklinna loendur suudab seega eristada jalgrattureid jalakäijatest. „Kuid seda tuleb veel veidi seadistada ja tundlikkust katsetada,“ kostis projektijuht, lisades, varsti peaksid loendurid juba viperusteta töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles