Tuleoht sunnib päästeametit turbatööstusi ja heinategijaid kontrollima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turbaraba kustutamine. Foto on illustreeriv.
Turbaraba kustutamine. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästeamet kuulutas välja suure tuleohuga aja ning alustab kontrollreide turbatööstustesse ja heinategijate juurde, sest seal kasutatav tehnika ei vasta sageli nõuetele ning põhjustab põuakuiva looduse süttimist.

Suure tuleohuga aeg tähendab, et metsas on keelatud lõket teha, grillseadmeid kasutada ja suitsetada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnumaal asuv Tootsi tööstuse vana turbaraba süttis suure tõenäosusega seal sõitnud ATV-lt tulnud sädemetest,

Päästeametnike sõnul on piisavalt tõendeid, et tuli sai alguse ATV-lt tulnud sädemetest. Kui mullu saadi päästeameti Lääne-Eesti regioonis hakkama ühegi rabapõlenguta, siis Lehu oma on  tänavu seal juba kolmas ja põud kestab.

Lääne-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Indrek Laanepõld ütles, et sellega seoses kontrollitakse üle Eesti turbatootmisalasid, sest seal tuleb ette probleeme, kus just  tehnikast süttivad rabapinnad ja rabaaunad.

"Ja teine koht, kus tasub inimestel tähelepanu pöörata, on põllumajanduses heina kogumine, sest heinakogumise aktiivne aeg on käes, tehnika ei vasta kuivades heintes töötamisele. Ja väga palju põlenguid juba on olnud küünides, põldude peal põlevad traktorid ja see on murekoht," nentis Laanepõld.

Lehu raba põlengu põhjustamist uurib edasi keskkonnainspektsioon. Süüdlase selgumisel saab tema käest välja nõuda ka 6500 eurot, mis päästeametil kulus põlengu likvideerimiseks. Keskkonnakahjusid selgitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles