Jakobsoni konkurss ootab uusi kandidaate

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. R. Jakobsoni vahakuju.
C. R. Jakobsoni vahakuju. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Pärnumaa aasta parim põllumees ning haridus- ja kultuuritegelane selguvad Carl Robert Jakobsoni konkursil, mis toimub järjepidevalt 23. aastat.

C. R. Jakobsoni Sihtasutuse korraldatava konkursi eesmärk on väärtustada neid põllumehi ja haridus- ja kultuuritöötajaid, kes vähemalt viimased kümme aastat on andnud oma panuse kodumaakonna edendamisse.

Vabas vormis taotluse põhjendusega kandidaadi kohta saavad konkursi žüriile Kurgja talumuuseumi aadressil esitada töökollektiivid, ühiskondlikud organisatsioonid, liikumised, seltsid. Tähtaeg on 17. juuli. Taotluse võib talumuuseumi kohale viia, saata kirjaga või läkitada e-postiga, märgusõnaks “Jakobsoni konkurss”.

Konkursi žürii eesotsas talumuuseumi direktori Monika Jõemaaga koguneb otsuse tegemiseks maavalitsusse päev pärast kandidaatide esitamise tähtaega.

Laureaate autasustatakse 23. juulil Kurgjal suurürituse, Jakobsoni 170. sünniaastapäevale pühendatud ja tema kui ärkamisaja suurtegelase ja põllumehe õpetust käsitleva konverentsi ajal. Aasta parimaks tunnistatud põllumees ning haridus- või kultuuritegelane saavad Jakobsoni bareljeefiga tänumedali, talumuuseumi tänukirja ja preemia.

Ajaleht Pärnu Postimees annab Jakobsoni konkursil tavakohaselt üle eriauhinna ettevõtlikule inimesele, kes oma töö ja tegevusega väärtustab ja hoiab paikkonna elu ja panustab head tahet kodukoha arengusse. Läinud aastal pälvis selle tunnustuse Halinga valla Kalda talu peremees Karli Kalda.

Mullu tunnistati populaarsemaks põllumeheks Hannes Isand ja kultuuri- ning haridustegelaseks Mare Paarasmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles