Järvesalu hüvitise vaidlus lükkus edasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Urmas Luik

Täna pärastlõunal toimuma pidanud kohtuistung taastusravikeskuse Estonia endiselt juhatajalt Vello Järvesalult hüvitise tagasimaksmise nõudes lükkub edasi 13. septembrile.

Estonia soovib Järvesalult 23 225 eurot ja sellele lisanduvaid viiviseid, leides, et ettevõtte kunagine juhataja Maarika Koch maksis Järvesalule lahkumishüvitise välja alusetult. Järvesalu sellega ei nõustu.

Ettevõtte vara omastamises süüdi mõistetud Järvesalu lõpparveks oli 783 947 krooni, millest pärast tulumaksu mahaarvestamist maksti välja 619 319 krooni. Lõpparvest 460 000 krooni oli Järvesalu kümne kuu tasu, 319 765 krooni hüvitis 203 kasutamata jäänud puhkusepäeva eest ning ülejäänu paari päeva töötasu. Estonia soovib tagasi kümne kuu töötasu kättesaadud summat, mis eurodes on 23 225 eurot.

Täna pidi kohtunik Toomas Talviste hakkama Estonia hagi arutama, kuid Järvesalu kaitsja esitas taotluse arutelu edasi lükata ja Estonia oli sellega päri.

Uus kohtuistung toimub tõenäoliselt 13. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles