“Põrgupõhja” lõpus esinevad pärnulased

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaalt Halinga vallast Ertsma külast Relvastatud Võitluse Liidu staabipunkri mälestuskivi juurest algab neljapäeval järjekordne “Põrgupõhja” retk, mis lõpeb Raplamaal Eidaperes, tavakohase üritusega annavad korraldajad võistlejatele võimaluse kolm päeva ja kaks ööd kogeda metsavennaelu.

“Põrgupõhja” retke lõpetanutele kõnelevad laupäeval Eidaperes Eesti endiste metsavendade liidu juhatuse esimees Arnold Ojaste ja endine metsavend, vabadusvõitleja ning kunstnik Osvald Saulep, kes samas on näitusele üles seadnud oma teemakohased õlimaalid.

Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse meeskoori lauljana esitab Saulep omaloomingulise metsavendadele pühendatud laulu, kontserdil esineb ka koori duett Ülo Karula - Arno Tänavsuu, keda süntesaatoril saadab koori dirigent Helle Kullamaa.

Metsavendluse uurija, raamatu “Vabaduse hinnaks on elu” autori, Kilingi-Nõmmes elava Aino Lepa tervituse retkelistele loeb samuti ette Karula.

Metsavendade vastupanuorganisatsioon Relvastatud Võitluse Liit loodi 1946. aasta kevadel Läänemaal. Pärnumaale Ertsma küla alla rajatud ühenduse staabipunkri asukoht reedeti, julgeolukujõud piirasid selle ümber ja ebavõrdne viimane lahing toimus 27. veebruaril 1949. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles